2020.04.07.

2020. árpilis 6-ától az E.ON újra hálózatra kapcsolja a háztartási méretű napelemes rendszereket.

A társaság korábban ideiglenesen felfüggesztette az ehhez szükséges munkákat, hogy a kialakult járványügyi helyzetben előbb megteremtse a lehetőségét, hogy azokat az ügyfelek és a munkatársak egészségének biztosítása mellett megfelelő felszereltséggel tudják elvégezni.

A vállalat közlése szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és lassítsa a járványhelyzetet. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásai biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is. Ezért eddig számos óvintézkedést hozott, egyebek mellett ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását a megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig.

Folytatja az óracseréket az E.ON

Ezen biztonsági óvintézkedések bevezetését követően a szolgáltatás "természetesen" újra elérhető lesz április 6-tól. A háztartási méretű kiserőművek, azaz például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új, szigorú biztonsági szabályokat alkalmaznak majd az e.on-nál - közölte a társaság.

A munkákat a szakemberek védőfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelők között biztonságos távolságot tartva, a szerződések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik majd el. A bekapcsoláshoz a mérőórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági előírások miatt akkor tudják megtenni a kollégák, ha a fogyasztásmérő a lakott ingatlanon kívül található. Lakott ingatlan belterében található mérőhelynél, és karantén alá vont ingatlannál a hálózatra kapcsolást a veszélyhelyzet megszűnését követően tudják csak elvégezni.

Forrás: portfolio.hu