Q-Cells 2009 óta használja Q-Antum technológiás celláit, ezzel kiérdemelve a ,,legjobb polikristályos napelem” címet.

Német minőség Dél-Koreából

Amikor a német mérnöki precizitás egyesül a koreai hatékonysággal és a stabil anyagi háttérrel az nem más, mint a Q-Cells napelemek!
A Q-Cells az egyik leginnovatívabb napelem gyártó cég a világon. Prémium minőségű napelemei a legújabb technológiák alkalmazásával folyamatosan az élvonalban van.

A korábban teljes mértékben német céget felvásárolta a koreai Hanwha csoport és ezzel új szintre emelte a termelést. A Hanwha csoport Dél-Korea 3. legnagyobb cége, aki elé csak olyanok fértek be, mint a Samsung és az LG. A cégcsoport éves árbevétele 60 milliárd dollár körüli, így a Q-Cells olyan anyagi biztonságban végezheti a fejlesztéseit és a termelését, mint kevés napelem gyártó cég. A dél-koreai Hanwha cégcsoport a kutatás-fejlesztést meghagyta a német cégnél az anyaországban, az összeszerelést pedig már áthelyezték Malajziába. A Hanwha vállalat tőke erejének és a német mérnökök szaktudásának egyesítésével egy prémium kategóriás napelem jött létre.

Kifejlesztették a Q.antum nevezetű cellát, ami messze megelőzi technológia értelemben a piacon kapható versenytársakat. 2018-ban megjelentek a már PERC technológiával készült Q-cells napelemek. A PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) röviden annyit tesz, hogy a cellák hátulján egy alumínium vezető réteg található, ami eddig a cellán hasznosítatlanul áthaladó, vagy a fóliában elnyelődő fényt visszatükrözi, ezáltal az energia termelésbe bevonja, amivel éves szinten többlethozam érhető el.

Q.ANTUM CELLATECHNOLÓGIA:
Nagyobb hozam felületenként és alacsonyabb BOS (balance of system costs) költségek az akár 20,4 % hatékonyságnak köszönhetően.

INNOVATÍV, BÁRMILYEN IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYHEZ ALKALMAZKODÓ TECHNOLÓGIA
Optimális hozamok érhetőek el bármilyen időjárás esetén, a kiváló gyenge fényerő melletti és hőmérsékleti viselkedésnek köszönhetően.

TARTÓSAN MAGAS TELJESÍTMÉNY
Hosszú távon biztonságos hozam a legújabb technológiáknak köszönhetően.

SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI FELTÉTELEK VALÓ ELLENÁLLÁS
A high-tech alumínium ötvözetű kereteket, nagy hó- (5400 Pa) és szélterhelésekre (4000 Pa) tanúsították.

BERUHÁZÁSI BIZTONSÁG
12 év termékgarancia és 25 év lineáris teljesítmény garancia.

A LEGMODERNEBB SZOLÁR MODULTECHNOLÓGIA
A Q.ANTUM DUO egyesíti a jelenlegi félcellás technológiát a Q.ANTUM technológiával.

A felezett cellák által termelt áramerősség fele a hagyományos napelem cellákénak, ugyanakkor egy napelemen belül kétszer annyi van belőlük. A felezett cella technológiának köszönhető feleakkora áramerősségek miatt bizonyos belső veszteségek lecsökkennek, emiatt a teljes panel hatásfoka, teljesítménye nagyobb, mint a hagyományos cellákból felépített napelemé.

Míg a hagyományos napelemeknél minden cella és cellasor sorba van egymással kötve, addig a félcellás napelemekben a cellák sorosan, míg a cellasorok páronként párhuzamosan vannak kötve. Ez az elrendezés is jelentősen hozzájárul a napelem hatékonyságának növeléséhez.

Típusmonokristályos
KeretFeketére eloxált alumínium
Teljesítmény390 W
Gyártási országKorea
Méret1840 mm × 1030 mm × 32 mm (kerettel együtt)
Hatásfok≥ 19,5%
Termék garancia12 év
Teljesítmény garancia25 év (1. év után lineáris)
Súly19,5 kg
Cella szám132 cella
Panel védelemIP68