A Fronius inverterek hatékonyak, megbízhatóak, a fotovoltaikus rendszerek szívét alkotják.

A Fronius International egy osztrák családi cég pettenbachi központtal és további telephelyekkel Welsben, Thalheimben, Steinhausban, Sattledtben, Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban. Mindemellett a cég rendelkezik 30 nemzetközi leányvállalattal és disztribútorokkal összesen 60 országban. A vállalatnak több mint 3800 alkalmazottja van világszerte és több mint 1200 szabadalommal rendelkezik.

A Fronius innovatív termékeit a legmodernebb technológia, valamint a legmagasabb minőség ihleti, amivel generációkon keresztül bizalmat és elégedettséget érnek el. A Fronius három területen gyárt világhírű, elismert minőségű, piacvezető technológiát képviselő termékeket:

 • 1945-től akkumulátortöltőket
 • 1950-től hegesztőgépeket
 • 1995-től napelemes invertereket.

A Fronius inverterek hatékonyak és megbízhatóak, a fotovoltaikus rendszerek szívét alkotják. Az 3,0–27,0 kW-os teljesítménykategóriák garantálják a gyakorlatban a bármilyen rendszerméretre való alkalmasságot - a családitól a nagyszabású rendszerekig.

A Fronius egységesítette az inverterei felépítését. Az összes inverterük úgynevezett „Snap” inverter. Ez azt jelenti, hogy az inverter hátlapját kell először felszerelni. Ezen a hátlapon van integrálva az összes sorkapocs, amibe az AC és DC kábeleket kell bekötni. Ha ez megtörtént az invertert magát csak fel kell akasztani a hátlapra és bepattintani a helyére. Ez a megoldás rendkívül könnyű és kényelmes szerelhetőséget biztosít a telepítők számára.

 • Igény szerinti online távfelügyeleti rendszer 
 • Az inverter 20%-al túlméretezhető napelem oldalon, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a napi csúcs továbbra is az inverter teljesítménye marad, viszont a plusz napelemek a reggeli és esti órákban besegítenek a főtermelésbe, ezáltal nő a rendszer termelése napi szintre vetítve. Ezen panelek telepítése nem befolyásolja az inverter garanciáját, mivel ez a bővítési lehetőség %-ban kifejezve a gyártó által lett meghatározva.
 • Garancia
  A Fronius alapértelmezésben 2 év teljes körű garanciát vállal a termékeire. Ez a termék webes regisztrációjával ingyenesen bővíthető. Az alábbi két lehetőség közül választhatunk:
  • 2+3 év: 5 év teljes körű garancia, mely tartalmazza a szervizköltséget, az anyag és szállítási költséget.
  • 2+5 év: 2 év teljes körű garancia + 5 év alkatrész cseregarancia

A Fronius inverterek garanciája igény esetén akár 20 évre is kibővíthető. Részletekről érdeklődjön kollégáinknál. 

A 3,0-tól 8,2 kw-ig terjedő teljesítményosztályokkal a Fronius Primo tökéletesen kerekké teszi az új snapinverter Inverter-generációt. Az egyfázisú, transzformátor nélküli készülék az ideális inverter a magán háztartások számára. Az Innovatív superflex designnal maximális rugalmasság érhető el a berendezés-méretezésben, miközben a snapinverter Szerelőrendszer a lehető legegyszerűbb telepítést és karbantartást tesz lehetővé. Igény esetén rendelkezésre áll vezetékes, vagy vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőség, illetve a harmadik fél eszközeinek támogatása.

A 3,0 kW-tól 20,0 kW-ig terjedő teljesítményével a transzformátor nélküli Fronius Symo az ideális választás minden rendszermérethez. A Superflex design-nak köszönhetően a Fronius Symo kanyargós és több irányú tetőre is ideális választás. Mindkét DC input, vagyis MPPT, egyenként is képes kezelni az inverter névleges teljesítményét. Függetlenül attól, hogy különböző tetőtájolásokkal, egy, vagy két sztring árnyékolásával, kell megbirkóznia az inverternek, a SuperFlex Design lehetővé teszi, hogy egyetlen inverterrel oldjuk meg a feladatot. Igény esetén rendelkezésre áll vezetékes, vagy vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőség, illetve a harmadik fél eszközeinek támogatása, így téve a Fronius Symo-t a piacon elérhető legkommunikatívabb eszközzé.

A 25,0 és 27,0 kW teljesítményosztályokban használható háromfázisú Fronius Eco-val optimálisan teljesülnek a nagy berendezések követelményei. A kis tömegnek és a SnapInverter szerelőrendszernek köszönhetően a transzformátor nélküli készülék egyszerű és gyors telepítést tesz lehetővé bel- és kültéren egyaránt. Az IP 66 védettséggel új mércét állít fel az invertersorozat. Ezenkívül a minden pólusba beépített ágbiztosító-tartóknak és az opcionálisan választható túlfeszültség-védelemnek köszönhetően már nincs szükség gyűjtődobozok használatára az ágakban. 

A Fronius az első gyártó, aki az invertereit olyan adatkommunikációs csomaggal kínálja, ami teljesen integrált wlan, ethernet, energiamenedzsment, web szerver és interfészek egységét jelenti. Az inverter az internethez csatlakoztatható egy normál hálózati kábelen, vagy wifi-n keresztül, így biztosítva a teljeskörű rálátást a napelemes rendszer működésére. 

A solar.web segítségével mindig nyomon követheti áramfelhasználását. Minden információ bármikor és mindenhol rendelkezésre áll. A fontos eseményekről megfelelő értesítést kap.