A Canadian Solar Inc. a világ egyik legnagyobb napenergia-ipari vállalata, 2001-ben alapították Kanadában.

A Canadian Solar a szilíciumtömbök, szilíciumlapok, napelemes modulok és napelemes rendszerek vezető, vertikálisan szervezett gyártójaként rendkívüli minőségű napelemes termékeket kínál ügyfeleinek világszerte. A Canadian Solar világélvonalba tartozó szakemberei messzemenőkig együttműködnek ügyfeleinkkel, hogy az összes igényüket kielégítő napenergia-alapú megoldást nyújtsanak számukra.

A felezett cellák által termelt áramerősség fele a hagyományos napelem cellákénak, ugyanakkor egy napelemen belül kétszer annyi van belőlük. A felezett cella technológiának köszönhető feleakkora áramerősségek miatt bizonyos belső veszteségek lecsökkennek, emiatt a teljes panel hatásfoka, teljesítménye nagyobb, mint a hagyományos cellákból felépített napelemé.

Míg a hagyományos napelemeknél minden cella és cellasor sorba van egymással kötve, addig a félcellás napelemekben a cellák sorosan, míg a cellasorok páronként párhuzamosan vannak kötve. Ez az elrendezés is jelentősen hozzájárul a napelem hatékonyságának növeléséhez.

TípusMonokristályos
KeretEloxált alumínium ötvözet
Teljesítmény450 Wp
Gyártási országKanada
Méret2108 mm × 1048 mm × 35 mm (kerettel együtt)
Hatásfok20,4 %
Termék garancia12 év
Teljesítmény garancia25 év lineáris
Súly24,3 kg
Cella szám144 cella
Panel védelemIP68