A SoliTek 2009-ben indult fotovoltaikus cellák kutatási és kis gyártási központjaként. Azóta a legfejlettebb észak-európai napenergia-technológiai gyártóvá nőtték ki magukat.

A SoliTek cég évi 80 MW mennyiségben állít elő mono- és polykristályos szilícium napelem cellákat, mind saját felhasználására, mind megrendelésre, más napelem panel gyártók számára.

Napelemek több mint 60%-át exportálják Svédországba, Norvégiába és Németországba. Több mint 90%-ot gyártanak az európai piacra.

A SoliTek volt az első gyár Közép-Kelet Európában, ami kizárólag megújuló energiát használ fel a működéséhez. Energiaigényüket 100%-ban saját 1MW-os geotermikus és 150kW-os napelemes erőművük segítségével elégítik ki.

Üveg-üveg napelemeinket 30 év termékgaranciával és 30 évre szóló 90%-os teljesítménygaranciával kínáljuk. Az üveg-üveg napelemek elnevezése arra utal, hogy a cellákat két oldalról edzett üveg fogja közre. Az így kialakított panelek rendkívül ellenállóak, a cellák teljesítménye így hosszú távon ezzel a megoldással marad a legmagasabb. A cellák ugyanis teljesen védettek a mikrorepedésekkel szemben, amit a környezeti hatások (pl. szélterhelés) okozhatnak. Az általunk forgalmazott Soli Tek napelemeknél 50 éves gyorsított öregedési teszt során is mindössze 6%-os teljesítmény-csökkenést mértek!

Szintén a panelek kialakításából adódik, hogy nincs szükség fém keretre, így a napelemek egy egységes üveg felületet képeznek a tetőn, ami különlegesen szép látványt nyújt abban az esetben is, amikor a napelemeket nem a tetőbe integráljuk, hanem hagyományos tartószerkezettel, gumibetétes leszorítók segítségével a már kész tetőre szereljük.

Megrendelés esetén a gyártó hivatalos oldalán feltüntetett típusok bármelyikét beszerezzük. Egyéni kérés esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot.

TípusMonokristályos
KeretÜveg
Teljesítmény320 Wp
Gyártási országLitvánia
Méret1695 mm x 1005 mm x 7,1 mm
Hatásfok≥ 18,79 %
Termék garancia30 év
Teljesítmény garancia30 év (1. év után lineáris)
Súly28 kg
TípusMonokristályos
KeretSolrif
Teljesítmény320 Wp
Gyártási országLitvánia
Méret1745 mm x 1037 mm x 17 mm
Hatásfok17,68 %
Termék garancia30 év
Teljesítmény garancia30 év (1. év után lineáris)
Súly32 kg
Cella szám60 cella
Panel védelemIP68